Pravda proniká do hlavních médií se zpožděním mnoha let

globe-32299_960_720

Dnes jsem si přečetl v časopise Týden článek „Bílou stopou do Kosova“. Objevuje se v něm mnoho zásadních a velmi zajímavých informací. Velkou slabinou je ale jejich zveřejnění s tak mnohaletým zpožděním. Čtenáři alternativních a skutečně nezávislých médií samozřejmě znají pravdu dávno, ale důležitý je hlavní proud. Ten totiž spolehlivě ovládá a manipuluje většinovou masu obyvatelstva.

Článek správně popisuje některé události kosovské krize, včetně kauzy tzv. „masakru v Račaku“ z roku 1999 i tehdejší temnou roli amerického diplomata W.Walkera. Právě Račak byl jedním z hlavních impulzů, kterým dokonce tehdejší americký prezident Bill Clinton obhajoval zahájení barbarského bombardování Jugoslávie.

„Neobtěžoval se (Walker) s vyšetřováním a takřka okamžitě po příjezdu na místo prohlásil, že jde o albánské civilisty zabité srbskou armádou. Bělehrad od začátku tvrdil, že jde o partyzány UCK.

Walker zároveň tvrdil, že to je „zločin proti lidskosti.“ Když nezávislá skupina skandinávských patologů v úplnosti jeho závěry odmítla, bylo už příliš pozdě.“

Píše o „Račaku“ v dnešním Týdnu (15/2008) autor Uroš Lazarevic.

Autor dále popisuje vládu mafie v dnešním Kosovu, i dřívější opakované zatýkání a propouštění (na příkaz shora) bývalého šéfa UCK a pozdějšího „premiéra“ Kosova Agima Ceku – před lety jsem o tom opakovaně psal. Dále se autor neohroženě pouští i do Thaciho a Haradinaje.

V posledním Reflexu (15/2008 – „Příběh velvyslance“) zase Tomáš Vlach „objevil“ bývalého britského velvyslance v Uzbekistánu Craiga Murrayho a jeho novou knihu „Vražda v Samarkandu“. Craig Murray musel v roce 2004 opustit své místo, protože kritizoval a upozorňoval na hrůzné mučení (vaření ve vodě apod.) páchané režimem prezidenta Karimova. Ten byl ale v té době významným spojencem USA ve „válce proti terorismu“ a tak byl „otravující“ velvyslanec odvolán. Tuto informaci jste zde na Nevhodných zprávách mohli číst už v roce 2004. Také jsem později přeložil od Craiga Murrayho tento článek.

V článku Tomáše Vlacha je ještě jedna zajímavá informace:

„…když ho (Murrayho) 29.března 2004 zastihne v Uzbekistánu vlna sebevražedných útoků. Vyzpovídá rodiny dvou dívek, které tajná služba označila za sebevražedné atentátnice, a dochází k přesvědčení, že útoky má na svědomí skupina nadšených mládežníků, řízená a vyzbrojená tajnou službou. Reportuje domů, stejný názor mají i britští protiterorističtí specialisté. Americký ministr zahraničí Collin Powell ovšem hovoří o ohrožení Uzbekistánu al-Kaidou podobně jako britští politici.“

Znovu se zamýšlím. Je dobře, že se tyhle všechny informace objevily, ale je to pozdě. Navíc mám pocit, že článek o britském velvyslanci se v Reflexu objevil jen kvůli jeho nové knize. Takto to funguje v hlavních médiích. Pravda přichází (pokud vůbec) s mnohaletým zpožděním. Kdyby se pravda napsala hned, celá propagandistická mašinérie by přestala fungovat. Kdyby média jen nekriticky nepapouškovala účelová tvrzení politiků, například o iráckých zbraních hromadného ničení , nemohla by být zahájena řada válek a vražedných „kampaní“. Dosavadní zkušenosti nám bohužel předpovídají stále stejný scénář. Všechno je velice dobře promyšlené a ochotná a ovládaná média budou pro budoucí plány opět plně k dispozici.

Messin, 14.4.2008