Bratři Carnájevové křičeli: „My jsme to neudělali!“

globe-32299_960_720

Na videozáznamu pořízeném při „přestřelce“ mezi údajnými atentátníky z Bostonu a policií je slyšet jak bratři křičí „my jsme to neudělali!“.

Ačkoliv je to popisováno jako přestřelka, ze záznamu je patrné, že střelba vychází pouze ze strany policie a nebyla v tomto případě bratry opětována.
Záznam tedy místo prokázání viny bratrů Carnájevových naopak navozuje řadu dalších velmi zajímavých námitek, které se ukazují spíše jako potvrzení toho, že podezřelí byli falešně obviněni a nebyli ve skutečnosti vůbec zapojeni do bombových útoků.
Příspěvek na Facebooku od Džochara Carnájeva, i když neověřený říká: „To je poslední zpráva, než mě policie dostane. Nikdy jsem to neudělal. Tati prosím, odpusť mi. Je mi líto, že přišlo tohle.“
Matka podezřelých neustále trvá na tom, že synové jsou nevinni. „Je to všechno lež a pokrytectví“ řekla agentuře Associated Press.
Matka také ohledně mrtvého bratra tvrdí, že „FBI a CIA kontrolovali každý jeho krok“ .
Teta Tamerlana Carnájeva tvrdí, že na policejních záběrech ukazujících zatýkání nahého nezraněného muže byl její synovec. Což je v rozporu s oficiálním příběhem, podle kterého byl Tamerlan Carnájev kriticky zraněn během přestřelky a naznačuje, že mohl být zabit ve vazbě.
Očití svědkové zátahu v rozporu s úřady tvrdí, že Carnájev nebyl přejet svým vlastním bratrem, ale policií.
Navzdory četným fotografiím dalších podezřelých s velkými černými batohy na scéně bombových útoků FBI tvrdila, že tyto fotografie nelze považovat za věrohodné, a že bratři Carnájevové byli jedinými možnými viníky.
Překlad Messin 3.5.2013