Zlaté rezervy Ukrajiny byly převezeny do USA

globe-32299_960_720

Nová lokajská a neligitimní vláda Ukrajiny převezla zlaté rezervy země o váze 42,3 tun do Spojených států. Ukrajinský zpravodajský portál Iskra-News uvedl, že podle očitých svědků zlato dopravovaly vozy bez SPZ k nákladnímu letadlu na kyjevské letiště Borispol. Náklad doprovázelo patnáct mužů v černých maskách a uniformách. Všechno probíhalo ve velkém spěchu.

Portál Iskra-News obdržel od vysokého vládního úředníka informaci, že veškeré ukrajinské zlaté rezervy byly dodány do Spojených států na příkaz „nového vedení“ na Ukrajině. Tržní hodnota zlata se odhaduje na 1,3 miliardy eur.
Americký FED má potíže, tiskne totiž už dlouho ve velkém nekryté peníze, navíc ho před rokem požádala německá centrální banka o výplatu části německého zlata uloženého v New Yorku.  Odpovědí jim bylo, že své zlato dostanou – formou splátek rozložených v osmi letech. Přitom Němci žádají jen 300 tun z celkových 1500 tun, které tam mají mít uložené. Odklad Němce velmi nemile překvapil a rozvířil oprávněné obavy o tom, zda ho fyzicky Američané i nadále drží. Napovídalo tomu mimo jiné i odmítnutí „inspekcí“, které měly jeho uložení prověřit, jak o tom informoval v minulosti německý týdeník Der Spiegel.
Nabízejí se totiž spekulace, že zlato v uváděných objemech v trezorech pod New Yorkem není – v průběhu uplynulých dekád, kdy si o zlato nikdo nežádal, bylo jednoduše prodáno, či pronajato velkým bankám, které jej užívají jako kolaterál při obchodech se zlatými kontrakty.
Vypadá to tedy tak, že FED tuto situaci odmítá veřejně připustit a nenápadně zlato dokupuje na trhu, aby mohl uspojit požadavky Německa a dalších zemí, které jej mohou následovat.
Uplynul však rok a za celých dvanáct měsíců dorazilo do Německa pouhých pět tun. Tímto tempem by domluvené splátky musely trvat šedesát let! Navíc dodané zlato nemělo původní německé značky, jednalo o zcela jiné a narychlo nově dokoupené zlato.
Americké impérium zde svádí nerovný boj s následky svého neomezeného tisku nekrytých dolarů. Rabování ukrajinského zlata se tedy v tomto světle jeví jako součást tohoto boje.
Messin, 16.3.2014 
 
Zdroje: