Tribunál uvažuje o oddělení kosovské žaloby v úmyslu ovlivnit nadcházející jednání o stavu Kosova

globe-32299_960_720

V úterý 29.11.2005 bude tribunál v Haagu rozhodovat o dalším zkoumání Miloševičovazdravotního stavu a také o své poslední iniciativě, která spočívá v možném oddělení kosovské žaloby.

Rozdělení žaloby by mohlo znamenat, že by se žaloba vztahující se k Bosně, Chorvatsku a Kosovu mohla být rozdělena na dvě, či tři oddělené žaloby.

Takový posun by umožnil rychle vynést verdikt o Kosovu, ještě před projednáváním důkazů obhajoby ohledně Bosny a Chorvatska.

Pokud bude žaloba rozdělena, potom bychom snadno mohli vidět verdikt o Kosovu během několika měsíců. Kdokoliv, kdo čte přepisy jednání soudu, nebo sleduje proces v televizi, či na internetu ví, že je Miloševič nevinný.

Bohužel, nevina ho nezachrání před haagským tribunálem. Bude odsouzen navzdory důkazům. Konec konců, NATO nefinancuje tribunál proto, aby vidělo Miloševičeosvobozeného.

Musíme vzít v úvahu důsledky nevyhnutelného rozsudku. Až tribunál vynese verdikt „vinen“ , pak se můžeme těšit na přinejmenším měsíc trvající novinářskou masturbaci na Západě.

Západní novináři vybagrují všechny ty lži, které hlásili ty roky, a začnou je opakovat. Budou si vychutnávat skutečnost, že tribunál potvrdí jejich lži a použijí je k obhájení svých žurnalistických schopností. Miloševič bude označen za „usvědčeného válečného zločince“. Masakry a vraždění už nebudou označovány jako „údajné“ , stejně jako obvinění budou prohlášena za prokázaná fakta (mnoho novinářů už to stejně dělá).

Skutečnost, že verdikt tribunálu bude vyvrácen důkazy opravdu slyšenými/zaslechnutými u soudu, nebude těmito novináři ohlášena. Ani se nezmíní o skutečnosti, že haagský tribunál byl založen ilegálně a proto především nemá právní pravomoc vynášet rozsudky.

Důvod, proč chce tribunál rozdělit obvinění a poskytnout předčasný verdikt o Kosovu je ten, že chtějí aby Albánci mohli použít rozsudek jako propagační nástroj při nadcházejících jednáních o „konečném stavu“ provincie.

Srbsko totiž vstupuje do jednání s právními předpisy/normami na své straně. Termín „konečný stav/status“ byl poprvé vytvořen Mezinárodní krizovou skupinou (ICG) jako propagandistický trik, který zamýšlel zmást/zatemnit skutečnost, že status Kosova už byl určen rezolucí Rady bezpečnosti OSN 1244.

Rezoluce 1244 garantuje Kosovu značnou autonomii, ne nezávislost. Kosovská nezávislost je rezolucí 1244 výslovně vyloučena. Aby rezoluce zaručovala srbskou územní integritu, tak počítá i s eventuálním návratem srbské armády a policejních jednotek do provincie.

Kromě rezoluce 1244 zaručuje srbskou územní integritu i množství mezinárodních dohod, charta OSN a Helsinki Final act z roku 1975. Legálně nemůže nikdo odtrhnout Kosovo od Srbska. Jediná cesta, jak změnit hranice Srbska, je politická, nebo vojenská síla.

Politická síla může být vytvořena tím, že verdikt v případu Miloševič-Kosovo bude vynesen během jednání o takzvaném „konečném statusu„. Odsuzující rozsudek způsobí, že albánské požadavky na nezávislost budou vypadat jako oprávněné, i když jsou nezákonné. Lidé budou říkat/argumentovat, „jak můžete nutit kosovské Albánce žít uvnitř srbských hranic, po tom, co byl Miloševič usvědčen z tak hrozných zločinů proti nim?“

Bude zajímavé sledovat, jak se nakonec v úterý rozhodne.

(Miloševič byl původně do Haagu unesen na základě obvinění z „genocidy v Kosovu“. Později byla však genocida z obvinění stažena a obvinění bylo rychle rozšířeno o Bosnu a Chorvatsko. Když se novináři z Le Monde ptali, proč bylo staženo obvinění z genocidy v Kosovu, odpověděla Carla del Ponte, že je to proto, že ke zločinu genocidy v Kosovu nedošlo..Dnes tedy vidíme opět snahy uzpůsobit proces politické objednávce. Pozn.Mess)

Messin, 28.11.2005

ZDROJ: www.slobodan-milosevic.org